Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет относно покупка на 159

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• И още малко информация по темата за боята:

Ако някой си мисли, че "Специално за него" бояджията/мазача ще купи оригиналните съставки на боята с която самият производител прави оригиналната боя с която боядисват в завода жестоко се лъже.Едно е да купиш титанов/алуминиев оксид производителя от който купува и производителят на боята, съвсем друго е да купиш от наличното на пазара качество и то така, че да "угодиш" на клиента си ...

Бояджиите работят с тези бои/съставки на бои/вещества които са налични в България на българският пазар.

А "българският пазар" не е от най-платежоспособните и българинът по правило си "търси" най-евтиното, тоест "побългареното".В този конкретен случай "побългарената боя" ...

Та затова дори и да си платите за "оригинална боя" в 99'9% от случаите мазачите ще ви "намажат" с компютърно тонирана боя, защото няма кой да отдели време за удовлетворяване на вашите претенции, при положение че и за всички останали боята се тонира.

Ако искате да имате относителна сигурност си купувате сами оригинална боя и си намирате свестен автобояджия който да ви боядиса автомобила.

===============================================

Благодаря за полезната информация - ако изобщо успея да се сдобия с не-пребоядисвана 159-ка, задължително ще си закупя такъв кит.
    Е, не всички са пребоядисвани.

Отделно пребоядисването в България е "мазане" по принцип, а не в цяла Европа.

Ама най-важното е двигател, скоростна кутия и основните възли и агрегати да са здрави. Че от тях идват най-много ядове.

Иначе одраскана, с неоригинална боя ще си я карате.

А, бре най-важното е да сме здрави, всичко останало може да се купи с пари.

Все пак за вещи става въпрос, макар и да са от любимата марка Алфа Ромео и дори от любимият модел 159...

Не са живи хора...
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

• Първоначално публикувано от alfa racer GTA Покажи съобщение
      Ама най-важното е двигател, скоростна кутия и основните възли и агрегати да са здрави. Че от тях идват най-много ядове.
      Именно. Драскотините не са проблем - тук не говорим за нова каруца. Точно по тази част (техническата) бих искал да получа повече информация и, по възможност, асистенция при "гледането" на кола (срещу заплащане за изгубеното време).

Също, бих искал да повторя питането си относно кои гаражи/майстори бихте ми препоръчали за инспекция и, евентуално, поддръжка на 159-ката.

Благодаря.

п.п. Между другото, кое ви навежда на мисълта, че "българската" 3.2 от обявата е (добре) поддържана?

Comment

• Първоначално публикувано от Pharmakon Покажи съобщение
        ....

п.п. Между другото, кое ви навежда на мисълта, че "българската" 3.2 от обявата е (добре) поддържана?
        Ако става дума за колата на Боян,що не му звъннеш?

Не ми е по джоба,иначе досега да съм я отнесъл кат куцо пиле домат.Няма да се учудя ,ако доктора е постлал килим в гаража.
        Last edited by 546; d.m.y г., 04:40.

Comment

• Пропускате, че някой може да си е боядисал бронята, щото така му харесва повече!

И аз мисля да си боядисам огледалата на 156-цата щото са черни, а колата е червена...

И ще го направя без да имам никакви инциденти, надявам се
          156 2.0TS

Comment

• Първоначално публикувано от 546 Покажи съобщение
            Ако става дума за колата на Боян,що не му звъннеш?

Не ми е по джоба,иначе досега да съм я отнесъл кат куцо пиле домат.Няма да се учудя ,ако доктора е постлал килим в гаража.
            Аз съм нов във форума и не познавам участниците (съответно не знам кой е Боян). Това ли е въпросната кола?

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...6&slink=2avld4

Благодаря.

---------- Post added at 09:54 ---------- Previous post was at 09:50 ----------

Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
            Пропускате, че някой може да си е боядисал бронята, щото така му харесва повече!

И аз мисля да си боядисам огледалата на 156-цата щото са черни, а колата е червена...

И ще го направя без да имам никакви инциденти, надявам се
            Имате право, но това влиза в графата козметични модификации - нещо, което не ми допада. Осъзнавам, че "претенциите" ми ограничават възможния избор, но какво да се прави - купувачът е в правото си - дори, когато желанията му граничат с нещо, което повечето хора биха счели за ирационалност
            Last edited by Pharmakon; d.m.y г., 11:54.

Comment

• Първоначално публикувано от alfa racer GTA Покажи съобщение
              Така, че не ми говорете кое какво е.
              От мнението ти директно ти казвам, че си нямаш никаква идея за бои, боядисване и всякакви от този род.
              A20DTH ЖТД ама не баш
              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• Първоначално публикувано от Pharmakon Покажи съобщение
                Аз съм нов във форума и не познавам участниците (съответно не знам кой е Боян). Това ли е въпросната кола?

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...6&slink=2avld4

Благодаря.[COLOR="Silver"]

...
                Тази в мобилето не я знам.
                Имах в предвид тази http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=69151
                По-старичка е,но е в правилния човек.
                Бахти докато с таблета оправя линка три пъти редактирам
                Спокойно му звънни, ако не друго ,ще получиш инфо от първа ръка за модела.Той рядко влиза във форума ,че да ти помогне със съвет тук.
                Last edited by 546; d.m.y г., 21:15.

Comment

• http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...4&slink=2edvm7

Някой да има информация ?

Comment

• Здравейте на всички май и аз ще ставам д собственик на алфа. Въпроса ми е това дали е реално????
                    http://www.auto.bg/pcgi/details.cgi?...chres=t1hr3q41

Comment

• Първоначално публикувано от resident80 Покажи съобщение
                      Здравейте на всички май и аз ще ставам д собственик на алфа. Въпроса ми е това дали е реално????
                      http://www.auto.bg/pcgi/details.cgi?...chres=t1hr3q41
                      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=68376

Реална е обявата.
                      Alfa Romeo 159 2.4JTDm Ti "Nero Carbonio" 154kw

Comment

• То е ясно че е реална ама малко ми е странно кола на 8год само на 107х км

Comment

То е ясно че е реална ама малко ми е странно кола на 8год само на 107х км
                          Алфистите сме болни хора. Аз моята я ползвам само за събота и неделя и имам за половин година само 6000 км
                          Ако не бъркам колата е закупена в България и Vankata е 2-ри собственик.
                          Alfa Romeo 159 2.4JTDm Ti "Nero Carbonio" 154kw

Comment

То е ясно че е реална ама малко ми е странно кола на 8год само на 107х км
                            Собственикът има голям автопарк и не смогва да ги кара всичките (това съвсем сериозно)
                            Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• Ще я гледам на живо

Comment

• Здравейте, колеги
                                Някой да има наблюдения относно този екземпляр?
                                http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...3&slink=2es7lq
                                Alfa 156 1,6 TS ex
                                Alfa 166 2,4 JTD 136 hp ex
                                Alfa 159 2,4 JTDm 200hp

Comment

Working...
                                X